Общината отпуска пари за новите COVID зони във Варна

ДКЦ 1 „Св. Клементина“

Снимка: ДКЦ 1 „Св. Клементина“

64 000 лв ще отпусне Община Варна на ДКЦ-та, които ще обособят Ковид зони. Това реши днес Общинския съвет на своето заседание, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Зоните в ДКЦ 1 „Св. Клементина“ и в ДКЦ “Чайка”, вече функционират, а останалите три предстои да бъдат разкрити. Навсякъде има организацията да не се допуска смесване на пациентопотока.

ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в кв. „Аспарухово“, ДКЦ III Варна в жк. „Вл. Варненчик“ и ДКЦ V „Св. Екатерина“ ще разчитат на до 16 000 лв. В трите общински лечебни заведения COVID кабинетите ще работят по осем часа в делничните дни.

С до 8 000 лв. ще бъдат ифнансирани останалите две ДКЦ-та. ДКЦ 1 „Св. Клементина“ ще приема пациенти със съмнения за зараза с Covid-19 през уикенда, а ДКЦ “Чайка” работи в делничните дни от 10:00 до 14:00 часа.

84 са пациентите, преминали през кабинета в „Св. Клементина“ през миналия уикенд. 78 души са били тествани с бързи антигенни тестове, като на 28 от тях резултатът е бил положителен. Двама от пациентите са били изпратени за за лечение в болница, а един човек е отказал да бъде приет в болница.

Лините лекари насочват пациентите се насочват към тези кабинети за клиничен преглед и за медико-диагностични изследвания. Досега хората с грипоподобни симптоми се изпращаха към спешните кабинети на многопрофилните болници „Св. Анна“ и „Св. Марина“, което предизвикваше струпване на хора. С COVID зоните това ще бъде избегнато и работата на болничните заведения ще се облекчи, са на мнение предтсвителите на местния парламент.

 

Времето във Варна

Въздухът във Варна

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968

Коментари

Последни

Реклама

Виж също

close

31.2 млн. лв. за нови сгради на училища и детски градини във Варн......

Правителството осигурява 31,2 млн. лв. за изграждане на 12 нови сгради и пристройки на училища, детски градини и ясли въ...

Прочети още keyboard_arrow_right